şehit gazi sen eğitim Atatürk

"BİRLİKTE BAŞARALIM"

şehit gazi sen eğitim phone
Destek Hattı 05418073962
Site içi ara 
Öğretmene Dokunan Yandı: Hem Tutuklama Hem de Artırımlı Ceza Öğretmene Dokunan Yandı: Hem Tutuklama Hem de Artırımlı Ceza

Öğretmene Dokunan Yandı: Hem Tutuklama Hem de Artırımlı Ceza

Öğretmene Dokunan Yandı: Hem Tutuklama Hem de Artırımlı Ceza

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Yeni düzenlemeye göre, öğretmeye yönelik suçlar için normal cezaların yarısı kadar ek ceza verilecek. Kanunla, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması amaçlanıyor.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler, öğretmenler, usta öğreticiler ve yabancı uyruklu öğrencilerin eğitimine yönelik projelerdeki öğreticiler, özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler ve diğer kamu kurumlarında görev yapan öğretmenler, görevleri nedeniyle işlenen Türk Ceza Kanunu kapsamındaki kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında tayin edilecek cezalarda yarı oranında artış sağlanacak. Bu suçlar işlendiğinde hapis cezasının ertelenmesi hükümleri uygulanmayacak.

Düzenlemede hüküm bulunmayan hallerde, hazırlık eğitimi alan öğretmen adayları hariç, bu kanun kapsamındaki personel için Devlet Memurları Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri geçerli olacak.

Ayrıca, Ceza Muhakemesi Kanunu'na, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlere karşı işlenen kasten yaralama suçları için tutuklama nedenleri ekleniyor.

SEO Etiketleri: #ÖğretmeneDokunanYandı #Tutuklama #ArtırımlıCeza #ÖğretmenlikKanunu #MilliEğitimBakanlığı #EğitimÇalışanları #ŞiddettenKorunma #TürkCezaKanunu #CezaMuhakemesiKanunu


Etiketler :

Etiketler :

Ekli Dosyalar

    Görüşlerinizi Paylaşın



    Yorumlar